Nyt löytyi todella hyvä keittokirja kaikille niille, jotka ovat suunnitelleet ruokavalionsa muuttamista kasvispainotteisemmaksi. Tiina Rantasen
ja Viola Virtamon Helppo olla vege –kirja (Cozy Publishing, 2017) sisältää
härkäpapuvalmistereseptejä välipalosta juhlaruokiin. Kirjassa on noin 30
reseptiä ja loppupuolelta läytyy myös ohjeita fleksaukseen,
jolla kirjassa tarkoitetaan ruokia, jossa yhdistyvät liha- ja kasvisruokavalio.
Ennen tähän kirjaan tutustumista en ollut aikaisemmin käyttänyt
Härkistä ruuanlaitossa, vaikka olen haaveillut liharuokien
korvaamisesta kasvisruualla vaikka kerran viikossa. Olen myös ajatellut, että
Härkis olisi vaikeaa käsitellä eikä siitä saisi helposti maittavaa, mutta tämä
kirja kumosi epäilykseni heti. Härkis eli härkäpapuvalmiste on Verso Foodin
tuote, joka sisältää runsaasti kasviproteiinia ja kuitua. Härkis on valmistettu
sumalaisesta härkäpavusta ja vastaa koostumukseltaan kypsää jauhelihaa. Sitä
voi syödä kypsentämättä, lisätä esimerkiksi pastakastikkeeseen paistamisen
loppuvaiheessa tai käyttää pihvi- ja pyörykkätaikinoiden raaka-aineina.
Maustamattoman Härkiksen lisäksi kaupan hyllyiltä löytyy ainakin Texmex ja BBQ
–maustetut vaihtoehdot.
Oma suosikkini kirjan resepteistä oli ehdottomasti
juustoinen juureskiusaus, jota helpommaksi ruuanlaitto ei voi enää käydä. Uuni
lämmitetään 200 asteeseen ja uunivuokaan ladotaan peruna-juuressuikaleita
pakasteena, paketillinen härkistä, tuorejuustoa, juustoista ruokakermaa ja
mausteeksi suolaa ja rosmariinia. Seosta paistetaan uunissa noin tunti ja ruoka
on heti valmista nautittavaksi.
Juustoinen juureskiusaus:
1 kg pakastettuja peruna-juuressuikaleita
1 pkt (250 g) Härkistä
200 g pehmeää
tuorejuustoa
5 dl juustoista ruokakermaa
1 rkl tuoretta rosmariinia silputtuna
1 tl suolaa
(1 tl mustapippuria)
Vuoan voiteluun öljyä tai voita
Suosittelen tutustumaan, mukavia kokkaushetkiä!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti