maanantai 31. heinäkuuta 2017

Helppo olla vegeNyt löytyi todella hyvä keittokirja kaikille niille, jotka ovat suunnitelleet ruokavalionsa muuttamista kasvispainotteisemmaksi. Tiina Rantasen ja Viola Virtamon Helppo olla vege –kirja (Cozy Publishing, 2017) sisältää härkäpapuvalmistereseptejä välipalosta juhlaruokiin. Kirjassa on noin 30 reseptiä ja loppupuolelta läytyy myös ohjeita fleksaukseen, jolla kirjassa tarkoitetaan ruokia, jossa yhdistyvät liha- ja kasvisruokavalio.


Ennen tähän kirjaan tutustumista en ollut aikaisemmin käyttänyt Härkistä ruuanlaitossa, vaikka olen haaveillut liharuokien korvaamisesta kasvisruualla vaikka kerran viikossa. Olen myös ajatellut, että Härkis olisi vaikeaa käsitellä eikä siitä saisi helposti maittavaa, mutta tämä kirja kumosi epäilykseni heti. Härkis eli härkäpapuvalmiste on Verso Foodin tuote, joka sisältää runsaasti kasviproteiinia ja kuitua. Härkis on valmistettu sumalaisesta härkäpavusta ja vastaa koostumukseltaan kypsää jauhelihaa. Sitä voi syödä kypsentämättä, lisätä esimerkiksi pastakastikkeeseen paistamisen loppuvaiheessa tai käyttää pihvi- ja pyörykkätaikinoiden raaka-aineina. Maustamattoman Härkiksen lisäksi kaupan hyllyiltä löytyy ainakin Texmex ja BBQ –maustetut vaihtoehdot.

Oma suosikkini kirjan resepteistä oli ehdottomasti juustoinen juureskiusaus, jota helpommaksi ruuanlaitto ei voi enää käydä. Uuni lämmitetään 200 asteeseen ja uunivuokaan ladotaan peruna-juuressuikaleita pakasteena, paketillinen härkistä, tuorejuustoa, juustoista ruokakermaa ja mausteeksi suolaa ja rosmariinia. Seosta paistetaan uunissa noin tunti ja ruoka on heti valmista nautittavaksi.


Juustoinen juureskiusaus:

1 kg pakastettuja peruna-juuressuikaleita

1 pkt (250 g) Härkistä

 200 g pehmeää tuorejuustoa

5 dl juustoista ruokakermaa

1 rkl tuoretta rosmariinia silputtuna

1 tl suolaa

(1 tl mustapippuria)

Vuoan voiteluun öljyä tai voita

Suosittelen tutustumaan, mukavia kokkaushetkiä! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti