maanantai 7. elokuuta 2017

Asuntomessujen lamppuideat

Vietimme viikko sitten aurinkoisen päivän Mikkelin asuntomessualueella. Asuntomessut ovat jo monena vuonna olleet yksi kesäni kohokohdista, sillä rakastan ihailla kauniita sisustus- ja piharatkaisuja. Vaikka oman talon rakentaminen ei tässä elämänvaiheessa vielä ole ajankohtaista (jos koskaan), niin messuilta tarttuu mukaan paljon ideoita ja näkemystä. Tänä vuonna keksin hyvän kikan kuvien ottamiseen, jotta niitä olisi jälkeen päin helpompi käydä läpi:  otin kuvan jokaisen talon infotaulusta ennen taloon sisälle menemistä ja nyt tiedän helposti, mikä kuva on otettu mistäkin talosta.

Kuvia tuli päivän aikana napsittua runsaasti, sillä kiersimme läpi kaikki talot yhtä lukuunottamatta. Olimme alueella jo hyvissä ajoin ennen kymmentä ja alkupään kohteet saimme katsella melko rauhassa. Mikkelin messualue oli mielestäni rakennettu kivasti niin, että kaikkien ei tarvinnut kiertää taloja samassa järjestyksessä, mikä pehmensi iltapäivän ruuhkahuippua. Alueella näkyi vahvasti myös luonnon läsnäolo; lähes joka talosta oli näkymät Saimaalle, rakennusten väliin oli jätetty mukavasti tilaa ja puita kasvamaan ja metsämäisyys oli otettu huomioon myös pihojen suunnittelussa, sillä moneen pihaan oli istutettu nurmikon sijasta metsäpohjaa eli kunttaa.

Sisustusratkaisuissa huomio kiinnittyy usein siihen, mikä on itsellä hankintalistalla. Minulle tänä vuonna huomion vagitsijoita olivat lamput, sillä olen jo pitkään suunnitellut keittiöömme uutta lamppua, mutten ole vielä törmännyt sopivaan. Asuntomessuilta löytyi jos jonkinlaisia valaisinratkaisiuja ja tässä niistä muutamia:

Kohteen 30 Kastelli City 98 ruokailutilan valaisin
Pyöreä valaisin kohteen 28 Opaali kahvipöydän päällä

Hauska lehtimäinen valaisin kodissa 26 Kotikontti

Myös tämä valaisin löytyi 26 Kotikontista

Juhlallinen kynttiläkruunua muistuttava ruokapöydän valaisin löytyi kohteesta 26.

Kolme kristallivalaisinta oli sommiteltu sievästi yhteen kohteessa 28 Opaali


Kohteen 14 Älvsbyhus Uusi Aamu valaisin


Pallovalaisin on hieno yksityiskohta 2 Design-Talo Palan katossa

Nämä valaisime sopivat mielestän hyvin puun väriseen kattoon talossa nro 12 Honkatalo Ankkurissa
Palataan tällä viikolla myöhemmin asiaan muiden asuntomessutunnelmien merkeissä!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti