sunnuntai 27. elokuuta 2017

DIY Sisustustaulu

Tässä ohje omatekoiseen sisustustauluun, sen tekeminen oli yllättävän helppoa:

Tarvikkeet:
- kangas, jossa mieleisesi kuosi
- taulun kokoinen styrox-levy
- iskunitoja
- 2 lyhyttä ruuvia ja ripustuslanka/siimaa


1. Valitse kangas, jonka haluat taulun kuvaksi. Kankaan tulee olla jämäkkää, eli se ei saa venyä, esimerkiksi huonekalukankaat ovat hyvä vaihtoehto.

2. Mittaa kangaspalasta, minkä kokoisen taulun haluat. Omassa taulussani oli iso kukkakuvio ja halusin joka puolelle kuviota vähän tilaa. Styrox-paloja saa raultakaupoista, itse kävin hakemassa omani Kodin Terrasta, jossa stryroxia myytiin vain isoina nippuina, joten sain jämäpalan tosi edullisesti.3. Siksakkaa onmpelukoneella kankaan reunat, jotta se ei lähde purkautumaan ja asettele kangas nuppineulolla styroksin ympärille. Huomasin, että niittien laittaminen oli helppo aloittaa niin, että laitoin ensin kiinni pitkät sivut muutamalla niitillä ja tarkistin, ettei kangas pingottunut vinoon.
Sen jälkeen kiristin kankaan lyhyille sivuille kiinni niin, että vain kulmat jäivät vapaaksi.4. Kulman taittelu riippuu kankaan määrästä ja laadusta, mutta sitä kannattaa suunnitella hetken aikaa, jotta se jää siistiksi. Itse päädyin tekemään kaksi laskosta, tein ensin yhden laskoksen, jonka nidoin tiukasti kiinni ja laskostin lopun ylimääräisen kankaan ensimmäisen laskoksen päälle. Lopputuloksesta tuli siisti.


5. Lopuksi lisäsin niittejä kaikille sivuille niin, että niitä oli noin 10 cm välein ja kiinnitin ripustuslangan taulun takapuolelle ruuvaamalla lyhyet ruuvit kiinni styroxiin.

Laittakaa kommentteja, jos olette itse kokeilleet tai tarvitsette lisäneuvoja :)
Mukavaa viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti