sunnuntai 20. elokuuta 2017

Ihana ja nopea suklaakakku

Moi,

Kirjakaupat ovat pullollaan erilaisia reseptikirjoja, mutta tämä kirja kiinnitti erityisesti huomioni taannoin kirjakaupassa (en tiedä johtuuko osittain myös pinkistä kannesta :D). En noudata mitään tarkkaa ruokavaliota tai diettiä, mutta ymmärrän, että syömämme ravinto vaikuttaa kehomme terveyteen ja vireystilaan. Tämä Charlotte Erlanson-Albertssonin Herkkuja aivojen terveydeksi (Oy Valitut Palat, 2009) on alun perin Ruotsissa julkaistu kirja, joka on motivoinut minua panostamaan terveellisiin aterioihin.
Kirjasta löytyy ateriaohjeita aamiaiseen, lounaaseen, päivälliseen, jälkiruokiin ja leivonnaisiin ja jokaisen aterian kohalla myös kerrottaan, mitkä ovat kyseisten ruokien ravintoaineiden vaikutukset kehoon. Erityisesti aamupalaohjeet ovat motivoivia, sillä kirjan mukaan hedelmien ja marjojen syönti aamiaisella auttaa muun muassa vastustsutkykyyn, vireystilaan ja aivojen terveyteen.


Lounaaksi ja päivälliseksi löytyy niin liha-, kasvis kuin kalareseptejäkin. Kaikki ohjeet ovat melko yksinkertaisia ja nopeita toteuttaa, eikä erikoisia raaka-aineita tarvita.


Kun jäin lomalle muutama viikko sitten, tein työkavereilleni suklaakakun kirjasta löytyvän ohjeen mukaan. Se oli niin helppo toteuttaa ja erittäin suklaisen ja herkullisen makuinen, että suosittelen reseptiä mielelläni.

Tässä italaialaisen suklaapiiraan ohje:

Pohja:
15 digestivekeksiä
100 g sulatettua voita
2 rkl sokeria

Täyte:
3 munankeltuaista
3 rkl sokeria
4 dl kuohukermaa
400 g tummaa suklaata

Päälle:
Tuoreita marjoja tai hedelmiä

Ohje:
1. Murenna digestivekeksit ja sekoita niihin voi ja sokeri (jätin sokerin pois, koska suklaa toi niin paljon makeutta)
2. Painele keksiseos irtopohjavuokaan (suositushalkaisija 24 cm)
3. Sekoita keltuaiset, sokeri ja kerma kattilassa ja lisää pieniksi paloiksi paloiteltu suklaa. Lämmitä seosta, kunnes se on sileää ja alkaa saota.
4. Kaada seos keksipohjan päälle vuokaan.
5. Paista 200 asteisessa uunissa n. 10 min (päälinen saa jäädä löllöksi).
6. Anna vetäytyä yön yli jääkaapissa.
7. Tarjoa yhdessä tuoreiden hedelmien tai marjojen kanssa (itse siivutin päälle kiiviä).

Suosittelen! :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti