keskiviikko 8. marraskuuta 2017

Siksak-peitto vauvalle

Innostuin virkkaamaan tämän peiton lempiväreistäni harmaasta ja violetista. Peitto valmistui yllättävän nopeasti ja koska joka rivi tehdään samalla tavalla, onnistui virkkaaminen televisiota katsellessa tai auton kyydissä matkustaessa. Ohje löytyy kokonaisena Annikan Sweet Things -blogista.

Lankana käytin Drops Karisma 100% villalankaa, joka on myös konepesun kestävää. Sävyiksi valistin 01 luonnonvalkoisen, 44 vaaleanharmaan, 16 tummanharmaan ja 74 laventelin.


Tässä lyhyt kuvallinen ohje siksak-kuvion luontiin:

1. Aluksi loin 195 ketjusilmukkaa. Sen jälkeen työ etenee samanlailla rivi riviltä. Tein itse langanvaihdon joka neljännen rivin jälkeen, mutta sekin on valittavissa, jos haluaa paksumpia tai ohuempia raitoja.


2. Uuden rivin alussa: virkkaa kaksi ketjusilmukkaa ja hyppää enimmäinen väli yli ja tee seuraavaan esillä olevaan reikään kiinteä silmukka.
3. Jatka kiinteitä silmukoita niin että niitä on yhteensä viisi ja edessä on siksakin huippukohta.


4. Virkkaa seuraavaan silmukkaan eli siksakin huipulle kolme kiinteää silmukkaa samaan reikään.


5. Sen jälkeen virkkaa taas 5 kiinteää silmukkaa siksakin reunaa alaspäin, yksi kuhunkin reikään, kunnes pääset siksakin pohjalle. Pohjalla hyppää kaksi alinta reikää yli ja virkkaa viisi kiinteää silmukkaa seuraavan siksakin reunaan kunnes vastaan tulee huippusilmukka, johon virkataan kolme kiinteää silmukaa samaan reikään. Näin työ jatkuu, kunnes pääset kerroksen loppuun ja voit kääntää työn ja aloittaa uuden rivin.
Tässä vielä mallikuva valmiista siksakista:


Mukavia virkkaushetkiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti