lauantai 28. lokakuuta 2017

Viikonloppu Oslossa - nähtävyydet

Muutama viikko sitten vietimme viikonlopun Oslossa. Reissu oli ihana, sillä meille sattui hyvät säät ja kiersimme Oslon nähtävyyksiä ja vietimme aikaa ravintoloissa ja kahviloissa. Tässä reissumme nähtävyydet kuvina:

Kuninkaanlinna löytyy aivan keskustasta ja sitä ympäröi kaunis puistoalue, jossa on kiva kävellä ja vaikka käydä kesällä piknikillä.

Viikinkimuseoon pääsee keskustasta bussilla nro 30. Muse on vierailemisen arvoinen, sillä siellä pääsee ihailemaan aitoja vanhoja viikinkiveneitä ja oppimaan senaikaisesta elämästä. Ostimme 10 e/hlö yhdistelmälipun, jolla pääsi sekä Viikinkimuseoon että Historialliseen museoon, joka sijaisti Kuninkaanlinnan lähellä.

Kuva pääkadulta Karl Johans Gatelta, jonka päässä siintää Kuninkaanlinna. Tämän kadun varrelta löytyi paljon kauppoja ja kahviloita,

Metro 1 päätepysäkki nousi korkealle ja patikoimme täältä muutaman kilometrin matkan Holmenkollenin hyppyrimäille.
Holmenkollenin kylästä avautuivat hienot maisemat merelle ja urheiluteema oli selvästi esillä.
Holmenkollenin hyppyrimäki oli ehdottomasti vierailun arvoinen paikka. Rohkeimmat laskivat vaijeriliukua mäkihyppytornista montun pohjalle.

Patsaspuistoon pääsi myös 1-metrolinjalla, se oli kaunis paikka ja varsinkin kesällä siellä voisi viettää pisemmänkin ajan ruohikolla loikoillen.

Patsapuisto oli täynnä aidon kokoisia ihmispatsaita, joissa riitti ihasteltavaa.
Oslo oli hyvä viikonloppukohde, sillä sen keskusta ei ollut liian iso ja julkinen liikenne toimi moitteettomasti, joten ehdimme hyvin kiertää kaikki nähtävyydet mitä olimme suunnitelleetkin. Matkaa suunnitellessa kannattaa ottaa huomioon, että sunnuntaisin lähes kaikki kaupat ja osa ravintoloista on kiinni, joten perjantai-lauantai -reissu voi olla parempi vaihtoehto.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti