torstai 14. syyskuuta 2017

Viikonloppumatka Roomaan

Moikka,

Pimenevän syksyn kunniaksi ajattelin jakaa teille lämpöisempiä muistoja viime kevään matkaltani Roomaan. Minulle tulee aina viimeistään kevättalvella ulkomaanmatkan kaipuu ja alan selailla matkatarjouksia kiinnostavista Euroopan kohteista. Kevät on hyvää aikaa matkustaa Keski- ja Etelä-Euroopan kaupunkeihin, sillä huhti-toukokuussa luonto on siellä kesäisempi kuin Suomessa, mutta turistisesonki ei ole vielä kuumimmillaan, joten kaupungissa liikkuminen on helpompaa.

Löysin Top 10 Matkatarjoukset -sivustolta hyvän lennot+hotelli -paketin Roomaan, jossa en ollut vielä aikaisemmin käynyt. Varasimme siskoni kanssa matkan torstaista sunnuntaihin yhdelle huhtikuun viikonlopulle pääsiäisen jälkeen. Pääsiäisen tajusimme onneksi hylätä vaihtoehdoistamme, vaikka silloin olisikin ollut helppo saada lomaa, sillä muutama muukin turisti saataa suunnistaa kohti Vatikaania tuona viikonloppuna.

Hotellimme (Hotel Saint Paul Rome) sijaitsi 10 minuutin metromatkan päässä keskustasta, joten vietimme päivät kaupungissa ja palasimme sinne vasta illallisaikaan. Hotelli oli siisti ja aamupala hyvä, joten voin suositella tätä majapaikkaa. Hotellin lähettyvillä ei ollut paljonkaan nähtävää, mutta noin kilometrin päässä joen toisella puolella oli paikallisten suosima alue, josta löytyi hyviä ja edullisia ravintoloita (valitsimme TripAdvisorin perusteella) ja tietysti myös jäätelökojuja :)

Matkustaminen lentoasemalta kaupunkiin kannattaa tehdä paikallisjunalla, sillä se on nopeampi ja edullisempi kuin lentokenttäkuljetus. Juna lähtee samasta paikasta kuin lentokenttäkuljetus, joten sinne on helppo löytää opasteiden avulla. Lippu ostetaan automaatista ennen junaan menemistä, joten kannataa jo etukäteen selvittää, millä asemalla aikoo jäädä pois. Metrolla liikkuminen kaupungissa on myös helppoa. Ostimme lippuja vain yksittäisiin matkoihin, sillä kävelimme paljon, mutta kuten monessa suurkaupungissa, metro toimii helposti ja vaivatta.

Tässä vielä kuvia vierailunarvoisista kohteista:

Colosseum oli tietenkin pakko päästä näkemään ja se oli kyllä mahtavan iso rakennelma!

Forum Romanumin rauniossa oli mielenkiintoista kierrellä.

Näkymä kukkulalta Forum Romanumin alueelle.

Viktor Emanuel toisen muistomerkki oli ylväs näky.

Fontana Di Trevi -suihkulähde oli kaunis, mutta niin täynnä ihmisiä, ettemme päässeet tätä lähemmäs.

Ainut nähtävyys hotellimme lähellä oli Basilica di San Paolo, joka oli iso ja todella kaunis.

Kävimme ihailemassa Vatikaania vain ulkoa päin, sillä jonottaminen sisälle olisi kesänyt yli tunnin.

Maisemia joen varresta, jonka reunalla oli mukava kävellä.

Espanjalaisille portaille oli kokoontunut paljon ihmisiä nauttimaan aurinkoisesta päivästä.

Vietimme aikaa myös Villa Borghesen puistossa, joka oli suuri ja kaunis puistoalue ja jossa pääsi pakoon kaupungin hälinää.
Kaikkiin kirkkoihin on ilmainen sisäänpääsy, joten Rooma sopii hyvin myös budjettimatkailluun. Kirkoissa on paljon nähtävää ja ihasteltavaa täysin ilmaiseksi. Joihinkin kirkkoihin piti kuitenkin kulkea turvatarkastuksen kautta, joten välillä saattoi joutua vähän myös jonottamaan.

Jos  teille tulee kysyttävää tai olette suunnittelemassa matkaa Roomaan, laittakaa viestiä niin kerron mielelläni lisää! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti