sunnuntai 16. huhtikuuta 2017

Korealaista ruokaa

Pääsin kokkauksessani uudelle tasolle, kun ystäväni kutsui minut kotiinsa valmistamaan korealaista ruokaa. Hän on ollut vaihto-oppilaana Etelä-Koreassa ja saanut sieltä vaikutteita ja oppia ruuanlaittoonsa. Ruoka oli niin hyvää, että kokkaisin sitä myös nyt pääsiäisienä perheelleni. Tässä lyhykäisyydessään ainekset ja ohjeet:

Käytimme kahta lihaa, naudan suikaleita ja possun kylkisiivuja leikattuna neliöiksi. Molemmat lihat paistettiin pannulla ja asetettiin astioihin pöytään odottamaan. Jokaiselle ruokailijalle keitettiin kupillinen Basmati-riisiä. Opin, että kun riisinjyvät huuhtelee monesti ennen keittämistä, tulee riisistä paakkuista ja puikoilla syöminen on helpompaa.

Lihan lisäksi pilkoimme pieniksi sipulia, valkosipulia ja chiliä puikoilla syötäviksi palasiksi ja paistoimme pannulla öljyssä.

Nämä paistetut ainesosat katettiin pöytään. Jokaiselle syöjälle katettiin pieniin dippikulhoihin pippurilla ja suolalla maustettua seesamoljyä ja korealaista Samjang paputahna, joka oli aika tulista.

Tämän korealaisen ruuan erikoisuus on se, että maustekastikkeisiin dipatut lihat ja sipulit kääritään tuoreeseen salaatinlehteen kuten tortillarullaan.

Jokaiselle katettiin oma riisikuppi ja dipit. Puikoilla
syöminen oli haastavaa mutta hauskaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti